FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER
Hurdal - Bærekraftdalen
  • HJEM
  • NYHETER
  • BÆREKRAFT
    • SENTRUMSPROSJEKTET
    • MATPROSJEKTET
    • TREPROSJEKTET
    • ØKOLANDSBYEN
  • FESTIVAL
    • MILJØPOLITIKK
    • FRIVILLIG
  • KONTAKT
  • ENGLISH

Karbonnøytral og bærekraftig – utfasing av fossil olje

2/15/2016

0 Comments

 
Picture
Som et ledd i overgangen til miljøvennlige løsninger, arrangerte Hurdal kommune et informasjonsmøte på Rådhuset tirsdag 9. februar hvor løsninger for oppvarming basert på fornybar fyringsolje, fjernvarme, pellets/ved/flis og varmepumper ble presentert. 

​Temaene ble presentert  av Geir Harald Ingeborgrud, Green Cube/ECO 1, Trond Hammeren, Hurdal Biovarme, og Espen Lundberg, Rognstad VVS. Nærmere 40 personer var til stede, og de fikk god informasjon om mulige valg når det fra 2020 blir forbudt å bruke fossil olje til oppvarming i Norge.

0 Comments

Bærekraftige VM Spark Utfor

2/14/2016

0 Comments

 
Bilde
VM Spark Utfor 2016 i Hurdal ble arrangert for 6. gang denne helgen, og satte ny deltakerrekord med 550 sparker, mer enn 900 deltakere og et publikum på over 4000. Forholdene og rammene rundt arrangementet var upåklagelige - med godt sparkføre, 4 minus, lett snødryss og et skylag som tidvis sprakk opp og lot blek vintersol skinne gjennom. 

Mesterskapet gikk av stabelen som seg hør og bør; med full fart, fryktløse sparkere i alle kategorier, 
​
fantasifulle kostymer og mye moro for barn i alle aldre, både blant publikum og deltagere.
​




Read More
0 Comments

Åpning Kjøkkenhagen bakeri, kafe og landhandleri

2/2/2016

3 Comments

 
Picture
Fredag 29/1 åpnet Kjøkkenhagen bakeri, kafe og landhandleri - drevet av Ellen Sønsteby - i ombygde lokaler i den gamle Kjerkekretsen skole. Stedet ble kjøpt av Økolandsbyen da Hurdal kommune samlet alle elevene i Hurdal skole og kultursenter. Kl. 12.00 åpnet dørene til Kjøkkenhagen for publikum, og senere på kvelden gikk den offisielle åpningen av stabelen med inviterte gjester, kulturelle innslag og stor stemning.

Menyen i kafeen består av ypperlig kvalitetsmat produsert fra bunnen - i stor grad på økologiske råvarer - samt pizza, brød og andre bakevarer stekt i vedovn. Ann Kristin Øverli som har ansvaret for den daglige driften av kafeen forteller om en allsidig meny, med noe for enhver smak av både mat og drikke.




Read More
3 Comments

    NYHETER

    Her finner du siste nytt om saker knyttet  til bærekraftsatsningen i Hurdal. 

    ARKIV

    April 2019
    February 2018
    November 2017
    October 2017
    August 2017
    June 2017
    May 2017
    April 2017
    March 2017
    December 2016
    November 2016
    September 2016
    June 2016
    May 2016
    April 2016
    March 2016
    February 2016
    January 2016
    November 2015
    June 2015
    May 2015
    April 2015
    March 2015

    RSS Feed

    KATEGORI

    All